Merita sa transport mobila veche la tara

By | aprilie 20, 2015

Primul lucru, cand iti iei mobila noua, este sa te gandesti ce faci cu cea veche. E clar ca trebuie sa o scoti pe cea veche, ca sa poti sa o aduci pe cea proaspat achizitionata. Orice ai spune, fie din cauza ca avem traditii inradacinate, fie ca te-ai atasat cumva de mobila ta veche, nu iti vine primul gand ca trebuie sa o arunci, pur si simplu. Iti rasuna, cumva in cap, vorbe auzite de la parinti si bunici, cei care nu au crescut in societatea de consum: “de ce sa arunci, ca se mai poate folosi?”.

Au fost alte vremuri, unii dintre noi le-am prins. Imi amintesc ca, pe vremuri, totul se repara, se reconditiona, se pastra chiar si dupa ce devenea inutilizabil, ca poate isi va gasi vreu otilitate alta data. Erau, pe vremuri, ateliere de remaiat ciorapi, femeile duceau dresurile la cusut. Erau ateliere de reparat umbrele, papusi, umplut brichete (care erau de unica folosinta, la origine). Micii mestesugari traiau decent din reparatii de orice fel, toata lumea avea ceva de reconditionat. Asa ca nu e de mirare ca nu ai primul impuls de a arunca.

Merita sa transport mobila veche la tara sau o arunc?

Bun, nu arunci mobila veche, dar ce poti face cu ea? Ca doar nu te apuci s-o depozitezi pe cine stie unde, ca sa o folosesti pe bucati, la nevoie. Sa fim seriosi, nici spatiul nu trebuie irosit cu chestii inutile si nici nu prea ai sa te mai folosesti vreodata de vechituri. Asa ca trebuie scoasa si “maritata”. Una dintre primele idei, cea mai naturala, este sa procedezi ca si cu alte lucruri vechi, de ca

Merita sa transport mobila veche la tara

Merita sa transport mobila veche la tara

re nu te prea mai folosesti: sa duci la tara!

Doar ai dus o gramada de haine pe care nu le mai porti, jucarii si altele de care nu mai aveai loc in casa; si le-ai dus pe principiul ca nu sunt de aruncat, iar acolo se mai pot folosi, ca lumea traieste, oricum, mai modest la tara. Bun, asa ca de ce nu ai duce si mobila? Ma rog, iti spun eu de ce stai pe ganduri: pentru ca nu incape in portbagaj! Nu e chiar atat de simplu. Iti trebuie cel putin o duba, daca nu chiar un camion.

Iar, ca sa inchiriezi o masina mare, pentru distante de zeci sau sute de kilometri, trebuie sa te cam pregatesti cu buget. S-ar putea sa te coste cat nici nu valoreaza mobila. Trebuie neaparat sa faci niste calcule dar, mai intai, tine cont ca e bine sa gasesti masina de transport fara a fi presat de timp. Daca iti lasi suficient timp pentru operatiune asta, poti sa obtii preturi mult sub ceea ce ai primit ca oferta “la prima strigare”. Ai putea sa gasesti un transportator care are drum in zona ta de destinatie, si care are loc suficient ramas in masina, ca sa incapa si mobila ta. Atunci, pentru a isi optimiza costurile, transportatorul e dispus sa iti ofere in pręt poate mult sub jumatatea celui pentru un transport dedicat. Asa ca, inarmeaza-te cu putina rabdare si, mai ales, socoteste!